les Issambres, een droombestemming!

Les Issambres is een klein dorpje in Zuid Frankrijk, gelegen tussen de plaatsen Fréjus en Sainte Maxime. Het dorpje ademt, net als zijn directe omgeving, die heerlijke relaxte en mondaine sfeer die zo kenmerkend is voor de Côte d’Azur. Voor velen dan ook een ideale bestemming waar het genieten is van al het goede dat het Franse leven te bieden heeft.

Zon, zee en strand

Wanneer je een liefhebber bent van zon, zee en strand dan is Les Issambres een ware topbestemming voor je. De stranden rondom dit dorpje zijn allemaal wel een bezoek waard, maar aangezien het er zoveel zijn is dat nagenoeg ondoenlijk. Enkele stranden die je als ware zonaanbidder aan moet doen zijn:

  • Plage Cogolin:

Mooi uitzicht op Saint Tropez. Tevens een veilig strand, doordat er strandwachten aanwezig zijn die waken over de veiligheid van de badgasten

  • Plage de Gigaro:

Genieten van de diepblauwe zee op schoon en mooi strand.

  • Plage de Pampelonne:

Het strand waar zien en gezien worden het belangrijkst is. Hip strand en dit zie je bijvoorbeeld al aan de vele mooie en dure auto’s op de parkeerplaats.

Plage de Pampelonne

Bruisend strand met verkopers die op het strand hun handel proberen te slijten. Love it or hate it…..

Actief in Les Issambres

Waar de zee is vindt je natuurlijk watersportmogelijkheden. Je kunt in Les Issambres dan ook prima een (zeil)boot huren om eens een dagje te gaan varen. De snelheidsduivels onder ons huren een jetski. Zwemmen, duiken en snorkelen spreken natuurlijk voor zich. Verder kent de omgeving van Les Issambres een aantal erg mooie golfbanen. Een hole putten in Mediterrane sfeer spreekt natuurlijk tot de verbeelding.

Zeilen aan de Cote d'azur

Accommodaties

Aan accommodaties in Les Issambres geen gebrek. Het dorp en omgeving kent een ruim aanbod van campings waar je kunt verblijven op de manier die het beste bij jou past. Ook huur je hier luxe vakantiehuizen die in verschillende prijsklassen te vinden zijn. Verder zijn er nog een aan aantal bed en breakfast accommodaties te vinden en uiteraard ontbreken de nodige hotels niet in deze kleine opsomming.

Les Issambres is een heerlijke plaats om te genieten, om tot rust te komen en de batterij weer op te laden. Kortom, Les Issambres…..tot van de zomer!